Persoonlijk Kennismaken?

Bel 013 - 879 56 67

Makes IT work

 

Werken in de Cloud

Werken in de CloudWerken in de Cloud is niet alleen hot, het biedt ook tal van mogelijkheden om uw bedrijfsvoering adequaat in te richten. Netwerkbeheerders zoals MITServ weten online werkplekken te realiseren die efficiënt, veilig en vaak ook kostenbesparend zijn.

 

 

Verschillende oplossingen voor verschillende wensen

Er is een wildgroei aan IT-oplossingen om het nieuwe werken te implementeren. Het is belangrijk de juiste softwarepakketen kiezen voor de verschillende bedrijfsprocessen binnen uw organisatie. Daarnaast wil je dat de IT-oplossingen met elkaar communiceren. Samen met een netwerkbeheerder zoals MITServ nemen we de beste oplossingen voor u onder de loep en helpen we bij het implementeren hiervan. We zorgen er vanzelfsprekend ook voor dat alle oplossingen op elkaar aansluiten.

Maatwerk of bestaande oplossingen

De cloudoplossingen die de meeste mensen in privésfeer gebruiken zoals Gmail, Apple ID en Skype zijn gratis beschikbaar maar bieden slechts beperkte mogelijkheden. Zeker wat betreft veiligheid en efficiëntie zijn deze tools niet te vergelijken met de IT-oplossingen die gemiddelde organisaties vereisen. Basecamp en salesforce zijn voorbeelden van cloudoplossingen voor bedrijven die gratis of betaald geïmplementeerd kunnen worden, waarbij je voor het laatste natuurlijk een uitgebreidere versie krijgt. Toch hebben ook deze bekende cloudpakketten vele beperkingen, zeker doordat ze niet op maat worden gemaakt. Om een cloudoplossing te vormen naar de organisatie is veel specialistische kennis nodig. Het is daarom in de meeste gevallen aan te raden cloudoplossingen op maat en betrouwbaar te laten installeren door een professioneel bedrijf.

Het nieuwe werken

Werken in de Cloud wordt ook wel het nieuwe werken genoemd. Dit is een vorm van zaken doen dat nog steeds in opkomst is. Werken in de Cloud staat gelijk aan werken met splinternieuw en hypermodern materiaal. Dit gaat verder dan werknemers die vanaf iedere locatie hun documenten en e-mailbestanden kunnen openen. Het is een totaalpakket waarbij de fysieke werkplek, de werknemersmentaliteit en de organisatiestructuur onder de loep wordt genomen en eventueel wordt aangepast door digitale bedrijfsprocessen te optimaliseren. MITServ is hierin gespecialiseerd en biedt oplossingen op maat.

Werken vanuit één plek

Om uw bedrijf klaar te stomen voor het nieuwe werken, moeten alle werkprocessen optimaal worden ingericht op de digitale bedrijfsstructuur. Het is daarbij essentieel dat alle communicatie vanuit één plaats werkt. U werknemers kunnen vanuit iedere locatie veilig en efficiënt documentatie opvragen en verwerken. Daarnaast is het mogelijk met een Private Cloud, via PC, tablet of smartphone je agenda’s, adressenlijsten en e-mails te delen en waar dan ook te bekijken.

Veilig online werken

Werken in de Cloud biedt veel ongekende mogelijkheden en vrijheden. Wat u ook kiest: het is van belang dat uw online bedrijfsstructuur betrouwbaar en veilig is. Zorg voor automatische back-ups van uw hele online omgeving, dit kan MITServ meerdere malen per dag voor u doen op een externe server. Zo heeft u bijvoorbeeld bij brand uw documenten veilig bewaard. Ook bij diefstal van uw computer of laptop hoeft u zich geen zorgen te maken: uw gegevens zijn, wanneer juist beveiligd, niet beschikbaar. Door gebruik te maken van een https-verbinding, wordt alle data versleuteld verstuurd naar de beveiligde server van MITServ.