Persoonlijk Kennismaken?

Bel 013 - 879 56 67

Virtual Private Server met Linux of Windows

Met een Virtual Private Server (VPS), staat de server van uw organisatie niet meer op uw kantoor, maar in een goed beveiligd datacenter. U werkt dus ‘in de cloud’.  Een Virtual Private Server van MITServ biedt u alle mogelijkheden van een fysieke server:

  • Zonder de zorg voor plaatsing, onderhoud of investering van hardware
  • Mét volledige stabiliteit, snelheid en flexibiliteit zonder downtime
 

VPS op hoogwaardige hardware van MITServ

Bij een Virtual Private Server (VPS) wordt gebruik gemaakt van de hoogwaardige hardware van MITServ, waarbij het beheer daarvan in onze handen ligt. Meerdere accounts maken gebruik van dezelfde server, zonder dat dit ten koste gaat van de snelheid en kwaliteit. Bovendien is een VPS schaalbaar. Dus heeft u behoefte aan een upgrade naar meer ruimte? Geen probleem. Één bericht naar MITServ en u beschikt razendsnel over de benodigde extra ruimte op uw VPS. 

Waarom een Virtual Private Server?

Er bestaan verschillende oplossingen met gedeelde hardware waarbij ook gebruik wordt gemaakt van hoogwaardige apparatuur. Bij een fysieke Dedicated Server bent u afhankelijk van een onderhoudscontract met een, in een SLA vastgestelde responsetijd. Uw hardware moet binnen deze responstijd gerepareerd of vervangen worden. Dus valt een server uit, dan kan dat zorgen voor langere downtime dan bij een Virtual Private Server. 

De voordelen van een Virtual Private Server

Ten opzichte van deze oplossingen biedt een Virtual Private Server van MITServ een aantal voordelen. De naam zegt het eigenlijk al.

Virtual Private Server

De server is virtueel en heeft een hogere beschikbaarheid door onze N+1 fysieke laag. Dat betekent dat wanneer er een fysieke server uitvalt, uw virtuele server automatisch overgaat naar een andere fysieke server, waardoor downtime van uw VPS minimaal is.

Virtual Private Server

Uw VPS beschikt over een eigen Operating System met de daarbij behorende resources zoals CPU, Geheugen en diskruimte. U bepaalt zelf welke processen/toepassing(en) u beschikbaar stelt. Alle accounts zijn volledig van elkaar afgeschermd en beïnvloeden elkaar niet. Uw VPS is dus honderd procent geïsoleerd van andere gebruikers van de server. Mocht er bij één van de andere gebruikers bijvoorbeeld een hoge load ontstaan, dan is dat alleen op die specifieke VPS. U en uw VPS merken daar niets van.

Andere voordelen

  • Een Virtual Private Server van MITServ biedt u makkelijke back-up en restore mogelijkheden.
  • U beschikt over een disaster recovery plan. Dit maakt deel uit van de VPS SLA.

Voorbeelden functionaliteiten VPS

Een VPS biedt een grote verscheidenheid aan toepassingen. Uw specifieke applicaties krijgen met een VPS een hoge beschikbaarheid en is door gebruikers, die u zelf toewijst, overal te benaderen.

Enkele voorbeelden van VPS functionaliteiten zijn:

  • Applicatie hosting, zoals bijvoorbeeld ERP en CRM systemen. 
  • Database
  • HRM
  • Toepassingen voor de zorgsector en utiliteiten zoals hosting voor digitale energie meters

Kortom: u kunt het zo gek niet bedenken of het kan worden gehost op een Virtual Private Server.

Wat kost een Virtual Private Server bij MITServ?

MITServ werkt met vaste tarieven per maand. Hiervoor hanteren wij een eenvoudige tabel waarbij het maandtarief onder andere afhangt van het aantal virtuele CPU’s, geheugen, diskruimte, traffic en gewenste service niveaus. Zo worden uw VPS kosten heel transparant. 

Een Virtual Private Server bestellen bij MITServ? Gebruik ons contactformulier of bel 013 - 879 56 67

Wat is een Virtual Private Server?