Persoonlijk Kennismaken?

Bel 013 - 879 56 67

Veelgestelde vragen

In de Knowledge Base van MITServ vindt u informatie over de diensten van MITServ waaronder veelgestelde vragen en handleidingen.

Neem gerust contact met ons op indien u geen artikel kunt vinden wat uw vraag beantwoord.

 

Storingen

+ Samenvatting gebeurtenissen 10-2-2015

Het is 9:41 als onze systemen aangeven dat er iets niet in orde is met het netwerk. Een ongebruikelijke melding, want de netwerken van onze leveranciers Alticom en Global-e Datacenter staan bekend als uiterst betrouwbaar.
We nemen direct contact op met technici van beide datacenters, die aangeven dat er sprake is van een netwerkstoring met onbekende oorzaak bij Prolocation. Voor hun was dat dan ook het laatste contact en het zou een probleem zijn bij Prolocation,
de rest van de dag gebeurde er niets op hun initiatief – op een tweet na – die verder complete radiostilte hanteerde.

Maar wat gebeurde er bij MITServ vanaf het moment dat het netwerk niet meer en/of deels bereikbaar was? In dit bericht geven we u een overzicht van wat er gedurende de dag gebeurde bij MITServ achter de schermen.

Direct nadat duidelijk werd dat het om een netwerkstoring ging, die dus meer impact heeft dan het uitvallen van een router of een enkele server, hebben wij enkele standaard maatregelen genomen zoals de agenda’s zo veel mogelijk vrij maken zodat we klanten te woord kunnen staan.
Daarnaast werd de storing continue geobserveerd, probeerde wij informatie in te winnen en klanten voor te lichten. Klanten die belden werd uitgelegd wat er, volgens onze leveranciers, aan de hand was, hun contactgegevens werden genoteerd om ze terug te kunnen bellen bij nieuws.

Vrij snel werd duidelijk dat de storing in de netwerken van onze leveranciers een enorme impact had. Zo waren ook de websites van de Rijksoverheid, Telfort en Geenstijl onbereikbaar, omdat ook zij diensten afnemen van Prolocation. Landelijke media en ICT-websites pikten het nieuws al snel op.
Er werd gespeculeerd over een breuk in een belangrijke glasvezelkabel – een bericht dat niet kon worden bevestigd.

 

Normaliter zijn netwerkstoringen van korte duur. Onze servers waren op en af bereikbaar, maar tot een permanente oplossing kwam het niet. Internet werkte wel en dan weer niet.

Nog steeds hopende op een snelle oplossing, werden wij nog steeds niet voorzien van informatie vanuit onze leveranciers. Zij werden ook niet geïnformeerd door het uitblijven van alle communicatie vanuit Prolocation.

Op dit moment was het voor MITServ duidelijk dat onze klanten die we bedienen vanuit Global-E Datacenter minder tot geen last hadden van deze storing. Onze eigen werkplekken waren immers ook goed bruikbaar. Ondertussen werd besloten om gedurende de avond telefonisch bereikbaar te blijven, om ongeruste klanten zo volledig mogelijk te kunnen informeren over de stand van zaken.

 

Terwijl er werd nagedacht over diverse scenario’s, haalde de storing om 18:00 het NOS Journaal en kwamen rond 19:00 de eerste positieve berichten binnendruppelen. Kort daarop bleken de websites van de Rijksoverheid weer bereikbaar, en konden ook de klanten van die diensten afnemen vanuit Alticom weer bij hun gegevens. Telfort en Geenstijl bleven nog offline. Hoewel voorzichtig optimistisch, bleven wij de situatie volgen, totdat het zeker is dat het netwerk weer opereert zoals gebruikelijk.

Deze storing is in de eerste plaats heel vervelend voor onze klanten, die zich gedurende de dag begripvol hebben opgesteld. Ons team heeft dat heel erg gewaardeerd. Over de oorzaak is nog steeds niets bekend vanwege de zeer gebrekkige communicatie vanuit Prolocation. Dat is in deze moderne tijd onacceptabel, Dat gezegd hebbende, zijn we ervan overtuigd dat de technici van Prolocation keihard hebben gewerkt om deze storing zo snel mogelijk op te lossen. Wij zullen dan ook in gesprek gaan met beide leveranciers om te bespreken wat hun eraan gaan doen om storingen van deze omvang beter en vooral sneller op te lossen.

 

Er zal de komende dagen en weken goed worden gekeken naar diverse mogelijkheden, om bij herhaling sneller te kunnen schakelen. Het belang van onze klanten en een goede bereikbaarheid van onze diensten staan daarin op de allereerste plaats.

Wij bieden u onze verontschuldiging aan voor de overlast en zullen u op de hoogte houden van meer informatie over de oorzaak van de storing.

 

Update 23:51: Volgens het gisteren geopende Twitter-account van Prolocation betreft het een DDoS-aanval. Daarbij worden grote hoeveelheden verkeer naar één plek gestuurd om een netwerk te ontregelen. Verdere informatie ontbreekt nog.

+ 10-02-2015 Onderbrekingen / Storingen

Op dit moment is er een storing bij een grootte internet provider in Nederland.

Hiervan ondervinden wij in beide datacenters onderbrekingen.

Ook hebben er vannacht onderbrekingen plaats gevonden. 

De precieze oorzaak is nog niet bekend. 

Zodra wij meer weten hoort u van ons.

 

Update 16:33

Er is nog steeds geen duidelijke oorzaak bekend behalve dat het om een storing bij Prolocation gaat. 

tweakers.net/nieuws/101296/websites-telfort-en-rijksoverheid-offline-door-storing-bij-prolocation-update.html

Als we meer weten zullen wij dit gelijk updaten.

+ 7-1-2015 Korte onderbreking

10:22 Constatering storing

Er is zojuist een korte onderbreking geweest met het internet.

Hierdoor heeft u wellicht geen of een slechte verbinding gehad met onze diensten.

Dit lijkt inmiddels verholpen te zijn. Zodra wij meer weten berichten wij u hierover.

Onze excuses voor het ongemak.

 

10:33 Update

Er was een DDOS aanval aan de gang naar het datacenter. Dit is inmiddels geblokkeerd en verholpen.

 

Gepland Onderhoud

+ Onderhoud 18 juni 2015 van 0:00 tot 2:00

Global-E Datacenter heeft onderhoud aangekondigd voor 18 juni 2015 van 0:00 tot 2:00. Ze gaan dan de redundancy verbeteren waardoor er een korte hickup plaats kan vinden.

+ Onderhoud 11 juni 2015 van 0:00 tot 4:00

Via deze weg willen wij u op de hoogte brengen van aangekondigde onderhoud.

Op 11 juni 2015 van 0:00 tot 4:00. Wordt er firmware in de core switches en routers geupgrade van Global-E Dataceter waarvoor een herstart nodig is. Dit lijdt tot een of meerdere korte onderbrekingen van 10 minuten per apparaat.

+ Korte interruptie 11-02-2015 (van 21:00 tot 00:00)

Als onderdeel van een complete redesign / upgrade van het core-netwerk, heeft het datacenter in Rijen medium Impact onderhoud gepland op twee van hun core routers @ Amsterdam Telecity 1.

Impact: Vanwege route herberekeningen verwachten we dat er een aantal korte hickups in internet connectiviteit te zien zijn.

Reden: Er wordt een software-upgrade uitgevoerd op twee van hun core routers @ Amsterdam Telecity 1. Beide routers hebben, nadat de nieuwe software wordt geüpload, (sequentieel) een herstart nodig. Tijdens het opnieuw opstarten van de routers, verwachten we een korte hickup te zien als de routes moeten worden herberekend.

Datum: 11-02-2015

Tijd: 21:00 tot 00:00

Hoe Lang: Het totale onderhoud raam is 3 uur. Tijdens dit onderhoud verwachten we 2 korte (sub seconde) hickups op het internet connectiviteit als de routers moeten worden opgestart.

Als u vragen heeft over dit onderhoud kunt u contact met ons opnemen.

+ Korte interruptie 28-10-2014

28-10-2014. We hebben zojuist een korte interruptie gehad in onze internet connectiviteit. Dit werdt veroorzaakt door een herstart van de BGP route reflectors in het datacenter te Rijen. Hierdoor werdt de routing tabel opnieuw opgebouwd.

Start onderbreking: 28-10-2014 22:48:14 CET

Einde onderbreking: 28-10-2014 22:48:49 CET

Gevolgen:

Door deze hick-up kan het zijn dat u tijdelijk geen verbinding met onze diensten heeft gehad. Verder kan er in de logs van de back-up een onderbreking gemeld worden waardoor de back-up voltooid met fouten. Dit komt omdat de back-up diverse malen probeert de verbinding te herstellen. Uw data wordt gewoon geback-upt.

Mocht u hier verder vragen over hebben bel ons gerust en we staan u graag te woord.

+ Urgente Controle Back-up Online 27-10-2014

27-10-2014 Door een storing aan onze Back-up Online dienst hebben wij in overleg met de leverancier besloten om een integriteitscheck uit te voeren op alle back-up data.

Tijdens deze check is de dienst niet beschikbaar.

Wij kunnen echter nu nog niet inschatten hoe laat deze voltooid is.

De back-up dienst is hierdoor vanavond/vannacht mogelijk niet beschikbaar.

Hierdoor is de kans hoog op foutmeldingen in de rapportage.

Zodra de check klaar is wordt automatisch de dienst weer gestart.

Dit heeft geen enkele impact op uw data, deze staat veilig in beide datacenters.

Als u naar aanleiding van dit onderhoud vragen heeft horen wij ze uiteraard graag.

+ Onderhoud aan infrastuctuur

Op 11 september zal er van 20:00 uur tot 23:30 onderhoud plaats vinden aan onze virtualisatie. Hier ondervindt u geen hinder van. Mocht u toch vragen hebben bel ons dan gerust.

Reden: security update virtualisatie laag

Impact: laag

Downtime: nul

+ Onderhoud Backup Online

Op 10 september 2014 is onze dienst Backup Online off-line vanwege onderhoud. Dit kan lijden dat een backup of restore tijdelijk niet lukt.

Mocht dit het geval zijn neem dan contact met ons op zodat wij u kunnen ondersteunen.

+ Verhuizing Backup Online

Op 17 december zullen wij in de middag onze dienst Backup Online ontsluiten via onze nieuwe firewall oplossing. Hierdoor heeft de dienst een nieuw ip adres gekregen wat ertoe kan lijden dat een backup niet lukt.

Mocht dit het geval zijn neem dan contact met ons op zodat wij u kunnen ondersteunen.

+ Onderhoud 10 december 2013 20:00 - 21:00

Op 10 december zal er onderhoud gepleegd worden op onze switches.

Wij verwachten geen impact.

Mocht dit wel impact hebben zal dat minimaal zijn en beperkt blijven tot maximaal 1 uur.

Mocht u nog vragen hebben neem dan gerust contact op met ons.

+ Onderhoud 7 december 2013 07:00 - 09:00

Op 7 december zal in het datacenter onderhoud gepleegd worden op de NetScalers. Hierdoor kan het zijn dat u niet op uw Citrix omgeving in kunt loggen en uw E-mail kunt.

Om de kwaliteit van onze dienstverlening te waarborgen, zal er op korte termijn een vervanging plaatsvinden van onze firewall oplossing. Hier wordt u tijdig van op de hoogte gesteld.

Mocht u vragen hebben neem dan gerust contact met ons op.

+ Onderhoud 16 mei 2013 01:00 - 05:00

Op 16 mei zal in het datacenter waar wij gebruik van maken een aantal Core netwerk en router componenten ge-upgrade worden.

 

Om de kwaliteit van onze netwerk- en internetdiensten te waarborgen, zal er op korte termijn een upgrade uitgevoerd worden op onze routers en switches en zal er tevens extra hardware geplaatst worden.

Voor het uitvoeren van deze werkzaamheden hebben wij een onderhoud ingepland op donderdag 16 mei a.s. van 01.00 uur tot 05.00 uur. Het netwerk- en internetverkeer zal gedurende deze periode een paar “storingen” vertonen en zal tevens voor wat langere tijd onderbroken worden.

Wij bieden u hierbij onze excuses aan voor de eventuele overlast.

Hierdoor kan het zijn dat u tussen 01:00 en 05:00 geen verbinding kunt maken met onze diensten.

Mocht u vragen hebben neem dan gerust contact met ons op.

 

Veelgestelde vragen over Hosted Exchange 2013

+ Hoe log ik in op mijn webmail

Om in te loggen op uw webmail gaat u naar de volgende pagina:

https://exchange.mitserv.com

Hoe log ik in op mijn webmail

U kunt hier inloggen door uw e-mail adres in te vullen met uw wachtwoord.

Klik vervolgens op aanmelden.

+ Hoe configureer ik mijn DNS records voor Hosted Exchange 2013

Om e-mail te kunnen ontvangen via Hosted Exchange 2013 dient u de DNS records van uw dommeinnaam aan te (laten) passen. Indien uw domeinnaam via MITServ heeft geregistreerd zullen wij dit in overleg met u verzorgen.

Maakt u via uw domeinnaam al gebruik van e-mail is het wellicht verstandig om de overgang in overleg met ons in te plannen. Dit zodat u zo kort mogelijk zonder zit.

De volgende DNS records dient u bij uw provider in te (laten) stellen:

MX record: 

10 mx01.mitserv.com

20 mx02.mitserv.com

30 fallback01.mitserv.com

40 fallback02.mitserv.com

CNAME voor:

autodiscover CNAME autodiscover-exchange.mitserv.com

TXT Record:

v=spf1 ip4:185.3.104.156 ip4:185.3.104.157 ip4:185.148.234.14 ip4:185.148.234.15 mx ?all

Zodra u of uw provider deze instellingen heeft aangemaakt/aangepast duurt het normaal 24 tot 48 uur voordat de mail binnenkomt op Hosted Exchange 2013.

Daarna kunt u Outlook en uw smartphone of tabled automatisch laten configureren.

+ Hoe haal ik verwijderde items terug in Outlook?

Als u e-mails, contactpersonen of afspraken per ongeluk heeft verwijderd kunt u deze eenvoudig terughalen. Om het "verwijderde" item terug te halen kunt u binnen Outlook klikken op "Map" en vervolgens "Verwijderde Items herstellen":

U krijgt nu een venster met daarin de items die u kunt herstellen:

Klik op het mailtje of ander item en klik vervolgens linksboven op het aangegeven icoontje. Het geselecteerde item komt in de map "verwijderde items" te staan.

+ Quick Reference Card - Webmail Hosted Exchange

In deze Quick Reference Card legen wij u de basis stappen uit zodat u aan de slag kunt met uw webmail.

Quick Reference Card - Webmail Hosted Exchange

 

Download de Webmail Quick Reference Card